סבל כזרז לשינוי אישי ומקצועי

א.נשים רבים חושבים על צורך בשינוי בחייהם האישיים ו/או המקצועיים כתוצאה ממצב מתמשך של סבל.

רק כשהסבל הופך בלתי נסבל עבורם, הם מאלצים את עצמם לנסות להתמודד עם הצורך בשינוי. אחרת, היו ממשיכים בחייהם ודוחים את ההתמודדות עד אין קץ.

סבל משמש לעתים קרובות כקריאת השכמה לביצוע השינויים הדרושים לבניית חיים מספקים יותר. הסבל יוצר תחושת דחיפות, ומניע לבחינה מחודשת של סדרי העדיפויות והמטרות בחיים.

הרצון לברוח מהסבל הופך לכוח המניע מאחורי הצמיחה והשינוי האישיים שלנו.

מהם היתרונות בהתמודדות עם סבל בקריירה שלנו?

איתגור הסטטוס קוו

סבל בקריירה מתעורר כאשר אנו מתמודדים עם קיפאון, או מרגישים לא מסופקים בתפקיד הנוכחי. אי הנוחות שאנו חווים מאלצת אותנו לשקול דרכים חלופיות, ומשמשת כדחף לחקור הזדמנויות חדשות, לרדוף אחר התשוקות שלנו ואולי אף לשנות כיוון.

ללא הכאב של חוסר שביעות הרצון, אנו עלולים לדרוך במקום ולפספס את השינויים שיכולים להוביל אותנו לצמיחה מקצועית אמיתית.

בניית חוסן וכושר הסתגלות

הסבל מציב אתגרים הבוחנים את החוסן והכוחות הפנימיים שלנו. אנחנו נאלצים לצאת מאזורי הנוחות שלנו, להפגין אומץ, נחישות ויכולת למידה. כך מתפתחת היכולת לעדכן את האסטרטגיות שלנו ולהסתגל לנסיבות המשתנות. מתוך מצוקות אנו בונים את החוסן הנדרש כדי לשגשג בנוף המקצועי המתפתח ללא הרף.

טיפוח חשיבה של צמיחה

הסבל בקריירה מאתגר את הדעות והאמונות שלנו. הוא מדרבן אותנו לאמץ חשיבה של צמיחה, הכרה בכך שכשלונות אינם חסמים קבועים אלא הזדמנויות ללמידה ושיפור. כך אנו פותחים את עצמנו לאפשרויות חדשות ויש לנו סיכוי גבוה יותר לאמץ שינוי, לקחת סיכונים ולהשיג יעדים שאפתניים.

גילוי כוחות ומיומנויות נסתרות

המאבק הופך לזרז לחשיפת כישרונות רדומים, חידוד מיומנויות קיימות ורכישת כישרונות חדשים. תהליך זה של גילוי עצמי ופיתוח מיומנויות יכול להוביל לצמיחה אישית ומקצועית שאולי לא הייתה מתרחשת ללא הסבל הראשוני.

מציאת מטרה ההולמת את ערכינו

סבל בקריירה מתעורר כאשר אנו מרגישים מנותקים מהתשוקות והמטרות האמיתיות שלנו. שמירה על התאמת העבודה שלנו לערכים והשאיפות שלנו חיונית לשמירה על שביעות רצון לטווח ארוך.

באמצעות התבוננות פנימית ושיקוף הכאב שאנו חווים, אנו יכולים להשיג בהירות לגבי המטרות המקצועיות שלנו. ביצוע השינויים הדרושים לעידכון מסלול הקריירה שלנו בהתאמה לאני האמיתי שלנו, יסייע בידינו להשיג הגשמה גדולה יותר.

הערכת שמחה והכרת תודה

הסבל מאיר אור על החוויות המנוגדות לו של שמחה ואושר. כאשר אנו סובלים כאב, אנו מפתחים הערכה עמוקה לרגעים של הפוגה ואושר, להתענגות על ההנאות הפשוטות ביותר של החיים. כך אנחנו מטפחים הכרת תודה ושמחת חיים חדשה.

הסבל מזכיר לנו שגם בזמנים הקשים ביותר, תמיד ישנו שביב של תקווה ושמחה שמחכה להתגלות.

דוגמאות למינוף סבל לשינוי מקצועי

מינוף כישלון ללמידה וצמיחה

יזמים החווים קריסת מיזם עסקי (ראשון או אחר) עלולים להתמודד עם סבל עצום, דוגמת הפסד כספי ואכזבה אישית. על ידי ניתוח הסיבות מאחורי הכישלון, רכישת מיומנויות חדשות ואימוץ חשיבת צמיחה, ניתן לתקן ולשפר את העסק שנכשל או לבנות עסק אחר, מצליח יותר.

פיצוח אתגרים מקצועיים כמנוף להתפתחות מקצועית

סביבת עבודה תובענית, קונפליקטים עם עמיתים או ממונים ועומסי עבודה משמעותיים הם אתגרים מקצועיים הגורמים לסבל.

התמדה בהתמודדות עם האתגרים הללו יכולה להוביל להתפתחות אישית משמעותית. היא תוביל לפיתוח חוסן, מיומנויות תקשורת יעילות ואסטרטגיות לניהול מתח בטווח הקצר. כמו כן, תוביל להעצמה אישית ופיתוח יכולות מנהיגותיות בטווח הרחוק יותר.

שיפור האיזון בית / עבודה  

כאשר קיים חוסר איזון בין זמן בית לזמן עבודה אנשים מרגישים מוצפים, לחוצים ומנותקים מחייהם האישיים. הסבל מניע אותם להגדיר מחדש את סדרי העדיפויות שלהם ולבצע שינויים כדי להשיג נקודת שיווי משקל טובה יותר וחיים מספקים והרמוניים יותר.

פתרונות אפשריים הם: לנהל משא ומתן להסדרי עבודה גמישים, להציב גבולות, או אפילו לעבור לקריירה אחרת המספקת שילוב בריא יותר של עבודה וחיים אישיים.

אימוץ תקופת אי ודאות לטובת חישוב מסלול מחדש

מצבים כגון פיטורים או חוויה ממושכת של אבטלה יוצרים סבל, אבל מהווים גם הזדמנות לניצול הזמן לשיקוף עצמי והערכה מחדש. למרות הקושי, וייתכן שאף תחושת חוסר ערך עצמי, מומלץ להסתכל על היתרון בזמן שהתפנה. כעת ניתן להקדיש זמן לחקר התשוקות, לרכישת מיומנויות חדשות, או להתנסות במיזמים יזמיים. כך המיינד שלנו נפתח להזדמנויות חדשות וייתכן שנמצא תפקיד או תחום מעניין שממלא אותנו באנרגיות טובות.

האם קיימים הבדלים מגדריים בהקשר של סבל בעבודה?

גברים ונשים חווים אתגרים דומים, אך בשונות מסוימת התלויה בגורמים שונים.

החוויה האינדיבידואלית של גבר או אישה יכולים להיות מושפעים מגורמים כגון גזע, מוצא אתני, גיל, מוגבלות, הקשרים תרבותיים ואזוריים, מדיניות מקום העבודה והעמדות הרווחות כלפי מגדר בחברה מסוימת, נורמות וציפיות חברתיות.

ארגונים המשקיעים בטיפוח גיוון, שוויון הזדמנויות וקידום איזון בין עבודה לחיים, יוצרים סביבה תומכת ומכילה יותר עבור כל סוגי העובדים.

הטיה ואפליה מגדרית

גברים ונשים כאחד עלולים להתמודד עם הטיה מגדרית ואפליה במקום העבודה, אך באופן שונה: נשים עלולות להיתקל בהטיות הקשורות לכשירות שלהן, יכולות המנהיגות שלהן או להזדמנויות לקידום. גברים עלולים להיתקל בסטריאוטיפים או הטיה בתעשיות או תפקידים הקשורים באופן מסורתי לנשים, כגון חינוך, סיעוד או טיפול בילדים.

להטב"ים ואוכלוסיות מגוונות אחרות עלולות לסבול מיחס משפיל ואפליה עקב דעות קדומות, פערים תרבותיים ופערי ידע במקום העבודה.

איזון בית / עבודה  

השגת איזון בריא בין בית לעבודה יכולה להיות דאגה עבור גברים ונשים כאחד. עם זאת, ציפיות חברתיות ותפקידים מגדריים מסורתיים יפעילו לחצים שונים על גברים ונשים.

נשים יתמודדו עם הקושי לקדם קריירה משמעותית למול הציפיה שיהיו הדמות המשמעותית והנוכחת בחיי היומיום של הילדים.

גברים עלולים להיתקל בקשיים באיזון בין דרישות העבודה לבין הרצון שלהם למעורבות רבה יותר בחיי המשפחה, במיוחד בסביבות שבהן רווחים תפקידים מגדריים מסורתיים.

חופשת הורות

נשים מתמודדות לעיתים קרובות עם אתגרים ייחודיים הקשורים להריון, חופשת לידה והשתלבות חוזרת בכוח העבודה. ההחלטה לקחת חופשת הורות, משך החופשה ותפיסות סביב מחויבות לתפקיד עלולים לעכב את הקידום בעבודה או לאלץ שינוי כיוון.

גברים, על אף שהם מכירים יותר ויותר בחשיבות המעורבות שלהם כאבות, עלולים להיתקל במכשולים או סטיגמות כאשר הם מנצלים את חופשת האבהות או מחפשים איזון בין עבודה לחיים כדי למלא את האחריות ההורית שלהם.

בטיחות וביטחון במקום העבודה

מגזרי עבודה מסוימים משפיעים על הסיכונים אליהם נחשפים גברים ונשים. עבודות תובעניות או מסוכנות עלולות להשפיע באופן לא פרופורציונלי על גברים. לעומת זאת, נשים עלולות להיתקל בקשיים כתוצאה מהטרדה, אפליה או סביבת עבודה עוינת.

מהם הצעדים המומלצים לשיפור המצב?

רפלקציה והערכה עצמית

השקיעו זמן והעריכו האם הסבל נובע מעומס עבודה, אחריות בעבודה, דינמיקה בין אישית, יעדי קריירה או איזון בין עבודה לחיים. הבנת הסיבות השורשיות תסייע בגיבוש תוכנית פעולה יעילה.

חיפוש הכוונה וסיוע

פנו לעמיתים, מנטורים ואחרים. שתפו את החוויות, הרגשות והאתגרים שלכם בפתיחות ובכנות. חפשו ייעוץ, הכוונה או סיוע במציאת פתרונות אפשריים. תקשורת יעילה יכולה להוביל להבנה ותמיכה מאחרים, וליצירת סביבת עבודה נוחה יותר.

פיתוח אסטרטגיות התמודדות

היעזרו במנגנוני התמודדות המסייעים בניהול מתח ומצוקה רגשית, ומשפרים את החוסן והרווחה. לדוגמה: תרגילי מיינדפולנס, פעילות גופנית, שמירה על איזון בריא בין עבודה לחיים, פנייה לטיפול או ייעוץ, עיסוק בתחביבים ותחומי עניין מחוץ לעבודה.

הציבו גבולות והשקיעו בעצמכם

קבעו גבולות ברורים בין העבודה לחיים האישיים כדי לשמור על איזון בריא. תעדפו פעילויות לטיפול עצמי המקדמות רווחה גופנית ונפשית, כגון פעילות גופנית סדירה, מנוחה מספקת, אכילה בריאה ושעות פנאי.

חפשו הזדמנויות לפיתוח מקצועי

זהו תחומים לצמיחה מקצועית, בידקו את האפשרויות להכשרה נוספת, הסמכות או תוכניות חינוכיות שישפרו את כישוריכם ויגדילו את סיכויי הקידום שלכם. השקעה זו תספק תחושת העצמה, מוטיבציה מחודשת ואפיקים פוטנציאליים לקידום.

ואם זה לא עובד?

הנעת שינוי במקום העבודה

אם הסבל נובע מבעיות מערכתיות, הטיות או שיטות לא הוגנות, בידקו את האפשרות לתמוך בשינוי בתוך הארגון או התעשייה. העלו את המודעות לאתגרים שאתם ואחרים מתמודדים איתם והציעו פתרונות בונים. שתפו פעולה עם עמיתים, הצטרפו לקבוצות משאבי עובדים או השתתפו ביוזמות שמטרתן לטפל באי-שוויון במקום העבודה.

בחינת אלטרנטיבות אחרות

אם הסבל נמשך והמאמצים שתארתי לעיל מתגלים כלא יעילים, אולי כדאי שתשקלו אפשרויות קריירה חלופיות. חישבו על התשוקות, תחומי העניין והכישורים שלכם בהם תוכלו להשתמש. עירכו מחקר על תעשיות שונות, תפקידים שונים או מיזמים יזמיים שמתאימים לשאיפות שלכם. מצאו קשרים חדשים וחפשו הדרכה מיועצי קריירה או מנטורים שיכולים להיות בעלי ערך בתהליך הזה.

בכל מקרה, חשוב שתהיו יוזמים ופרואקטיביים!

מכיר מישהו שהמסר הזה יכול לעניין אותו? תהיה חבר ותשתף

 

מידי שבוע אני מעלה תכנים מעניינים על אנשים, קריירה ותעסוקה

מוזמנים גם להקשיב לפודקאסטים שלי באתר, או בפלטפורמה בה אתם מקשיבים לפודקאסטים: ספוטיפיי,  יוטיובאפל פודקאסטגוגל פודקאסט וכו'

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

חושבים על שינוי קריירה?
קבלו ממני שיחת מיקוד ללא עלות
גילי פיינשטיין מאמנת לשינוי קריירה - רעיונות לשינוי

היי! אני מעלה לאתר שלי תכנים רבים בנושא קריירה ואפקטיביות בעבודה, שממש חבל לפספס!

מלא.י כאן את המייל שלך

וכך נוודא שתשמע.י ממני בכל פעם שתוכן חדש, מקורי ואיכותי יעלה לאתר. מבטיחה לא להציק יותר מדי 🤞
גילי 🙂

דילוג לתוכן